U15 přivezli od Otavy na závěr sezóny vítězství

08.06.2014 21:59

FC Písek - FK Tatran Prachatice    0:1 (0:0)
 

Střelec: 62. Kapuscinský
 
Sestatava:
Kotek-Häusler,Kapuscinský,Rauscher,Fürbach-Žurek,Kadlec,Marhoun,Andres-Stráský,Sova (13. Marek)
 
Jihočeské derby hrané ve velkém horku ovládli v úvodu utkání mladíci Tatranu Prachatice. Začali kombinační hrou svého soupeře přehrávat, tato převaha však ke vstřelení branky nevedla. Po odstoupení z důvodu zranění jednoho z našich nejlepších hráčů Jakuba Sovy upadla naše hra do průměru. I přes tento nepříjemný moment ve hře kluci bojovali a vytvářeli si dobré pozice k zakončení. Za zmínku stojí vyložená šance Pepi Häuslera, který ke škodě hostů branku minul. Domácí svou nepřesnou hrou se sami připravovali o lepší zakončení.
Do druhého poločasu domácí nastoupili s cílem vstřelit úvodní gól, ale Tatran pozornou obranou všechny útočné aktivity domácích s přehledem zastavoval a opět začali postupně přebírat aktivitu na svou stranu.Tatran se nechtěl spokojit s remízou a tak jsme vysunuli Dušana Kapuscinského do útoku. Tento tah se ukázal jako rozhodujicí moment v utkání. Po pěkné kombinaci ve středu hřiště se v 62. minutě dostal k míči Kapuscinský, který zmátl golmana, tím že naznačil přihrávku na levou stranu hřiště, ale  překvapivě  vystřelil na bránu. K údivu všech tento míč skončil v brance. Konec utkání si už hosté pohlídali a domácí už do vážné šance nepustili. Písečtí hráči sice ke konci byli fyzicky lepší díky častějšímu střídání, proti prachatickým hráčům, kteří hráli skoro celý zápas. Ani však toto domácím nepomohlo k vytvoření vážnější šance.


Kluci na jaře uhráli pěkných 18 bodů ,tedy o čtyři více než na podzim a v tabulce jsme skončili na výborném osmém místě s 32 body. Klukům musím za celou sezonu poděkovat,hlavně za jaro,kdy jsme jen velmi těžko dávali sestavu dohromady a kluci museli většinou hrát bez vystřídání . Přeju klukům hodně štěstí v dorostenecké kategorii ,i když v této sezoně už do ní většina z nich zdatně nakoukla a pomohla tuto soutěž ml. dorostencům odehrát.