Ohlasy k dohrávce 22. kola: TJ Osek – FK Tatan Prachatice 2:1

03.05.2023 15:21

TJ Osek – FK Tatan Prachatice 2:1 (0:0) 

Góly: 90. Carda, 90. Hoch – 63. Kovář. 

 

Rozhodčí: Albert – Vítek, Pečenka. Delegát: Přibyl. 

ŽK: 1:2 (Hosnedl – Pravda, Jakub Rauscher). 

Diváků: 120. 

 

Osek: Vojta – Němeček, Krejčí, Carda, Matěj Čapek (68. Maroušek) – Šrámek, Hoch, Sigmund, J. Říský, Martin Čapek – Hosnedl (80. Zelenka). 

Trenér Vašica. 

 

Prachatice: Coufal - Jaroslav Rauscher, Legdan, Kováč, Luňáček - Kovář (85. Řezník), Jiří Pravda, Jakub Rauscher, Fürbach (70. Makoš) - Horák (89. Miesbauer), Kasík (87. Gramblička) 

Trenér: Bajčík . 

 

Nejlepší hráči: J. Říský – Coufal 

 

Luboš Vašica (trenér Oseku): „My jsme byli celý zápas lepší. Na stoprocentní šance jsme vyhráli 4:1, dvakrát jsme nastřelili břevno, ale góly jsme nedali. Pak jsme udělali vzadu jednu chybu, kterou soupeř potrestal, a prohrávali jsme. Od té chvíle jsme zjednodTušili hru, stopera jsme vysunuli dopředu a hráli jsme dlouhé balóny. V závěru jsme měli štěstí, že se nám to podařilo dvakrát dostat do brány. Hosté dvakrát chybovali po našich dlouhých autech a my jsme toho využili.“ 

 

Josef Hopfinger (asistent trenéra Prachatic): "Do utkání jsme vstoupili dobře a prvních pár minut jsme si vytvořili zajímavé příležitosti kolem pokutového území. Nicméně do žádné větší šance jsme se nedostali. Poté převzal otěže zápasu soupeř a po dvou centrech nastřelil břevno. Po přestávce šancí na obou stranách výrazně přibylo a nás musel několikrát podržet brankář Coufal. My jsme kontrovali nastřelením břevna a gólem po krásné kombinaci Pravdy s Kovářem. Od té doby jsme vedení celkem v poklidu bránili, než přišel nastavený čas a dvě autová vhazování soupeře, která nám sebrala všechny body. Nutno přiznat, že soupeř byl nebezpečnější, přesto jsme k bodovému zisku byli velmi blízko a o to víc nás to mrzí."  


Zdroj: https://www.jihoceskyfotbal.cz/clanky/6520-ohlasy-sestavy-fakta-a-nejlepsi-hraci-ve-24-kole-krajskeho-preboru.html?utm_source=copy