Další domácí ztráta v utkání s Osekem

24.04.2016 14:02

FK Tatran Prachatice - TJ Osek 1:4 (1:2)


Branky: 41. (pen.) Ryšánek – 20. Baloušek, 43. a 71. Mráz, 57. Uher. Rozhodčí: Reisner - Šafránek, Havlík. Delegát: Krčín. ŽK: 3:0 (Málek, Tesárek, Kralik). ČK: 0:1 (39. Hřebejk). Diváků: 80.

Prachatice: Hopfinger – Ryšánek, Kováč, Šandera, Kralik (70. Kasík) - Kochma, Tesař (46. Kadlec), Pravda, Škopek - Málek, Tesárek. Trenér Pavel Babka.

 

Nejlepší hráči: Kováč - Baloušek

 

Prachatice jsou zatím na dně tabulky a bodový zisk se proti Oseku moc nečekal. Byli to také hosté, kdo otevřel skóre zápasu. Fotbal od vápna k vápnu rozčísl ve 20. minutě Baloušek, který potrestal hrubku prachatické obrany – 0:1. Ještě do poločasu se ale domácím naskytla vítaná šance na vyrovnání. Osecký gólman Hřebejk srazil ve 41. minutě v pokutovém území Tesárka, uviděl okamžitě červenou kartu a z penalty srovnal Ryšánek – 1:1.

Výhodu jednoho muže v poli ale nezkušené domácí mužstvo využít nedokázalo. Naopak, prakticky vzápětí znovu inkasovalo, Mráz poslal Osek po dlouhém autu do poločasového vedení – 1:2. To už byl ze hřiště venku forvard Václav Mrkvička, jenž přepustil místo náhradnímu brankáři Chalušovi.

Prachatice, vědomy si hráčské převahy, se ve druhé půli snažily jít do tlaku, ale vzadu měly velká okna, která zkušenější hosté trestali. V 57. minutě nejprve využil rychlý kontr Uher a čtvrt hodiny nato zvýšil na konečných 1:4 svým druhým zásahem v zápase Mráz. Osek tak splnil povinnost a poměrně bez problémů veze z Prachatic tři body.

 

www.jihoceskyfotbal.cz